Menu
virtual tour

Bezoek met kinderen

Audiogids, zoekboekje en creatieve ruimte

Met ons familieaanbod ontdek je de oudste kunst door de ogen van de jongste museumgangers. Bij het binnengaan krijgen de kleinsten een audiogids voor kinderen van 6 tot 12 jaar (beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits) en een Van Eyck-zoekboekje met stempels en toffe opdrachten. Nadien kan je, geïnspireerd door Van Eyck, in de creatieve ruimte zelf aan de slag gaan. Het aanbod is inbegrepen in je tentoonstellingsticket.

Lees meer

Je vindt de creatieve ruimte in zaal 5, meteen ook het eindpunt van de kinderzoektocht. De workshoptafel wordt niet begeleid, maar materiaal en eenvoudige opdrachten worden voorzien voor elke creatieve bezoeker. Bezoekers van 6 tot 18 jaar betalen slechts 2 euro en begeleide kinderen onder 6 jaar krijgen gratis toegang en hoeven vooraf geen ticket te kopen. De audiogids voor kinderen duurt ongeveer 45 min.


Instapworkshops op woensdag en zondag

Tweemaal per week kan je aansluiten op workshops begeleid door onze museumgidsen. Bezoek eerst de tentoonstelling met de audiogidsen voor volwassen en voor kinderen (6-12 jaar), verzamel stempels in het Van Eyck-zoekboekje, en sluit nadien aan bij de begeleide instapworkshops. Het hele aanbod is gratis: je hoeft enkel je tickets te kopen voor woensdagnamiddag of zondagvoormiddag. Maar wacht niet te lang, want vol is vol!

Lees meer

De begeleide workshops gaan elke woensdag door van 14u tot 18u u tot en elke zondag van 10u tot 14u, in museumzaal 5, meteen ook het eindpunt van de kinderzoektocht. Je ontvangt de audiogids en het zoekboekje bij het binnengaan van de tentoonstellingszalen.

Reken bij het boeken van je tickets wel 1 uur tot 1,5 uur om vooraf de tentoonstelling te kunnen bezoeken. Hoe lang je nadien nog aansluit op de workshops, bepaal je zelf.

Bezoekers van 6 tot 18 jaar betalen slechts 2 euro en begeleide kinderen onder 6 jaar krijgen gratis toegang en hoeven vooraf geen ticket te kopen.


Instapworkshops tijdens schoolvakanties

Tijdens schoolvakanties bieden we op nog eens drie extra voormiddagen begeleide workshops aan. Bezoek eerst de tentoonstelling met de audiogidsen voor volwassen en voor kinderen (6-12 jaar), verzamel doorheen het parcours stempels voor het Van Eyck-zoekboekje, en neem nadien deel aan de creatieve instapworkshops begeleid door onze museumgidsen. Ook deze zijn gratis: je hoeft enkel je tickets te kopen voor maandag-, woensdag of vrijdagvoormiddag. Maar wacht niet te lang, want vol is vol!

Lees meer

De begeleide workshops gaan driemaal per week door tijdens de krokusvakantie (van zaterdag 22 februari 2020 tot zondag 1 maart 2020) en de paasvakantie (van zaterdag 4 april 2020 tot zondag 19 April 2020), telkens op maandag-, woensdag en vrijdagvoormiddag van 10u tot 14u. Je ontvangt de audiogids en het zoekboekje bij het binnengaan van de tentoonstellingszalen.

Reken bij het boeken van tickets wel 1 uur tot 1,5 uur om vooraf de tentoonstelling te kunnen bezoeken. Hoe lang je nadien nog aansluit op de workshops, bepaal je zelf.

Bezoekers van 6 tot 18 jaar betalen slechts 2 euro en begeleide kinderen onder 6 jaar krijgen gratis toegang en hoeven vooraf geen ticket te kopen.

 


Familievoorstellingen: “Het Lam van Jan” door productiehuis 4Hoog

Tussen 17 en 28 april kan je in het museum ook de kleutervoorstelling “Het Lam van Jan” bijwonen: een mix van visueel- en objectentheater in een intieme setting, waar de toeschouwer wordt uitgenodigd om het onbekende te ontdekken. Een “Van Eyck” voor kleuters, maar ook veel meer dan dat…

Let op! Je ticket voor de voorstelling geeft niet automatisch toegang tot de tentoonstelling. Wil je deze ook bezoeken, dan zal je hiervoor  afzonderlijk tickets moeten kopen via de Van Eyck-webshop.

Lees meer

De voorstelling gaat door op 17, 18, 19, 26 en 28 april. Meer informatie en tickets vind je op de website van productiehuis 4Hoog.