Tickets

Plan je bezoek

Bezoek ‘Van Eyck’ met audioguide

Bij je individuele bezoek is de meertalige audioguide, op maat van kinderen en volwassenen, inbegrepen in het ticket. Koop je ticket vooraf en betaal maximaal 25 euro i.p.v. 28 euro tijdens de tentoonstelling.

Lees meer

Je koopt je ticket voor een bezoek op een vast tijdstip. Een gemiddeld bezoek aan de tentoonstelling duurt 1,5 uur, maar je bent vrij om de kunst op je eigen tempo te ontdekken. Je kiest dus zelf hoe lang je in de tentoonstelling blijft. Eenmaal je de tentoonstelling verlaat, mag je niet meer binnen met hetzelfde ticket.

De audioguide is beschikbaar in acht talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans, Russisch en Japans. Er zijn reductietarieven van 22, 15, 5 en 2 euro. Indien je een ticket koopt aan reductietarief, dan moet je hier aan de balie wel een bewijs van kunnen voorleggen. Je kan ook een ticket kopen aan de balie in het MSK of in de stadswinkel (onder Belfort).

koop je ticket

 

Exclusieve ‘Van Eyck’ nocturnes

Geniet voor, tijdens of na jouw bezoek aan de ‘Van Eyck’ tentoonstelling van een unieke ‘Evening with Van Eyck’ receptie of van een walking ‘Dinner with Van Eyck’. Er vindt ook een exclusieve vooropening plaats op 29 januari. En dit allemaal in een uniek kader in het hart van het museum.

Lees meer

De nocturnes lopen van 19 tot 23 uur. Aankomst is mogelijk tussen 19 en 22 uur. De prijs voor de exclusieve vooropening op 29 januari bedraagt 195 euro. Voor de ‘Evening with Van Eyck’ receptie op zaterdag 15 februari betaal je 95 euro. Voor de walking ‘Dinner with Van Eyck’ op zaterdag 29 februari of zaterdag 14 maart betaal je 125 euro. Het toegangsticket (en audioguide) voor de ‘Van Eyck’ tentoonstelling is telkens inbegrepen.

koop je ticket

 

Bezoek ‘Van Eyck’ en ‘Kleureyck’

Combineer ‘Van Eyck’ in het MSK met een bezoek aan ‘Kleureyck’ in Design Museum Gent in één ticket. Je kan dit ticket gebruiken op een dag naar keuze, vanaf 13.03.2020 tot het einde van de ‘Kleureyck’ tentoonstelling.

Lees meer

Met dit combiticket bezoek je naast ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het MSK Gent ook ‘Kleureyck’ in Design Museum Gent. Je bent vrij om te kiezen op welke dag je de tentoonstelling in Design Museum bezoekt. Je bent dus niet verplicht om de tentoonstelling ‘Kleureyck’ te bezoeken op dezelfde dag waarop je de ‘Van Eyck tentoonstelling bezoekt. De tentoonstelling ‘Kleureyck’ buigt zich over het bijzondere kleurgebruik van Jan van Eyck en loopt van 13.03 tot 06.09.2020.

koop je ticket

Plan je groepsbezoek

Groepsbezoek met gids

Elke dag kan je tijdens enkele tijdblokken een museumgids boeken voor groepen tot 20 personen. De gidsbezoeken zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels of Duits. De prijs voor de gids bedraagt 100 euro.

Lees meer

Enkel officiële gidsen worden toegelaten, wacht dus niet te lang! Een bezoek met gids duurt ongeveer 1,5 uur. Hierin is het gebruik van de geluidsdichte hoofdtelefoons inbegrepen, die garanderen dat je de gids goed kan verstaan gedurende het volledige bezoek.

koop je ticket

 

Schoolbezoek zonder gids

Elke dinsdag en donderdag reserveren we ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ tot 10.30 uur voor scholen. De audioguide, op maat van kinderen, is inbegrepen in het ticket. Binnenkort kan je op deze website ook een inspiratiebundel downloaden om in de klas mee aan de slag te gaan.

Lees meer

Een gemiddeld bezoek aan de tentoonstelling duurt 1,5 uur. Dit aanbod is geldig voor elke erkende onderwijsinstelling, van kleuters tot volwassenen. Begeleiders krijgen gratis toegang en hoeven geen ticket aan te kopen. Lukt het niet om op dinsdag of donderdag langs te komen? Dan kan je natuurlijk altijd op een andere dag een bezoek plannen. Hou er dan wel rekening mee dat je groep tussen de reguliere museumbezoekers zal bewegen.

De inspiratiebundel voor lager en middelbaar onderwijs, die je binnenkort kan downloaden op deze site, maakt de leerkracht wegwijs in de thema’s van de tentoonstelling. De bundel biedt verschillende handvaten en praktische oefeningen om deze thema’s aan bod te laten komen in de klas, en dit voor verschillende leeftijden en lesvormen. Bovendien is een bezoek aan de tentoonstelling niet noodzakelijk om met de inspratiebundel aan de slag te gaan.

Wil je graag een bezoek boeken met een kleuterschool? Bel dan +32 9 210 10 75 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be. Kleutergroepen en hun begeleider kunnen de tentoonstelling gratis bezoeken.

koop je ticket

 

Schoolbezoek met gids

Elke dinsdag- en donderdagvoormiddag kunnen scholen de tentoonstelling ook bezoeken met een museumgids. Per groep van 22 wordt één gids gereserveerd. De prijs voor de gids bedraagt op deze voormiddagen 80 euro.

Lees meer

Een bezoek met gids duurt ongeveer 1,5 uur voor hoger onderwijs, en 1 uur voor kleuter-, lager en middelbaar onderwijs. Begeleiders van scholengroepen krijgen gratis toegang en hoeven geen ticket te kopen. Lukt het niet om op dinsdag of donderdag langs te komen? Dan kan je natuurlijk altijd op een andere dag een bezoek plannen, met gids aan 100 euro.

Wil je graag een bezoek boeken met een kleuterschool? Bel dan +32 9 210 10 75 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be. Kleutergroepen en hun begeleider kunnen de tentoonstelling gratis bezoeken. Voor de gids betaal je 80 euro.

koop je ticket

 

Exclusieve ‘Van Eyck’ nocturnes met gids

Ook tijdens de exclusieve nocturnes is het mogelijk om tijdens enkele tijdblokken een gids te boeken. De meerprijs voor de gids bedraagt 100 euro.

Lees meer

Een bezoek met gids duurt ongeveer 1,5 uur. Hierin is het gebruik van de geluidsdichte hoofdtelefoons inbegrepen, die garanderen dat je de gids goed kan verstaan. Je hebt vrij toegang tot het museum van 19 tot 23 uur, maar zorg zeker dat je op tijd aanwezig bent voor de start van je rondleiding.

koop je ticket

Plan je bedrijfsbezoek

Bedrijfsbezoek en nocturnes

Organiseer samen met ons en onze huiscateraar jouw eigen nocturne of teken in op één van de exclusieve nocturnes met een ‘Evening with Van Eyck’ receptie of een  walking ‘dinner with Van Eyck’. Groepsarrangementen met ontbijt, lunch of diner zijn ook mogelijk.

Lees meer

MSK biedt de mogelijkheid om tijdens de tentoonstelling een eigen nocturne (max. 550 personen) te organiseren. Onze huiscateraar werkt voor de catering graag een formule op maat uit.Het is ook mogelijk om in groep in te tekenen op één van de publieksnocturnes met receptie of walking dinner. Op deze manier krijg je de kans in een intiem kader met audioguide of ervaren gids de tentoonstelling te bezoeken, aansluitend op een netwerkmoment of bedrijfsactiviteit in het museumforum of het auditorium. De groepsarrangementen met ontbijt, lunch of diner zijn mogelijk dankzij een samenwerking tussen MSK en MuBart die tijdens Van Eyck zijn voorzieningen uitbreidt met 60 extra zitplaatsen.

Meer info kan je opvragen bij: msk.corporate@stad.gent.

Heb je een vraag over je tentoonstellingsbezoek?

Bel +32 9 210 10 75 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be.