Menu
Tickets

FAQ

Vind je hieronder geen antwoord op jouw vraag? Bel dan voor alle praktische vragen rond je bezoek naar +32 (0)9 210 10 32 (bereikbaar van maandag tot en met zaterdag, tussen 10 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be.

Voor vragen rond partnerschap en bedrijfsevenementen kan je terecht op msk.corporate@stad.gent en telefonisch op +32 (0)9 323 67 80 of +32 (0)9 323 67 62.

Welke werken door Jan van Eyck zijn er te zien?

Het overzicht van alle aanwezige werken door Jan van Eyck en zijn atelier kan je hier op de site vinden.

Is het Lam Gods te zien in de tentoonstelling?

De tentoonstelling toont hoogst uitzonderlijk de acht gerestaureerde panelen van het gesloten altaarstuk, en de twee nog te restaureren voorstellingen van Adam en Eva. Deze worden verspreid over de tentoonstellingszalen. De 10 resterende binnenpanelen, waaronder het centrale paneel met de voorstelling van “De aanbidding van het Lam Gods”, blijven tijdens de tentoonstelling te zien in de Gentse Sint-Baafskathedraal.

Kan ik met mijn ticket ook de Sint-Baafskathedraal bezoeken?

Je ticket geeft enkel toegang tot de tentoonstelling en de vaste museumcollectie en geeft geen recht op een prijsreductie bij een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal in Gent. Voor een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal en de overige panelen van het Lam Gods dien je in de kathedraal een afzonderlijk ticket te kopen.

Speciaal voor de bezoekers aan de tentoonstelling zijn de openingsuren van de Sint-Baafskathedraal in Gent uitgebreid. Vanaf 1 maart is de kathedraal geopend van 8u30 tot 17u.

Op zondag 23 februari is de Sint-Baafskathedraal uitzonderlijk gesloten omdat die dag monseigneur Lode Van Hecke tot bisschop van Gent gewijd wordt.

Meer info vind je op de website van de kathedraal.

Moet ik mijn ticket op voorhand kopen?

Wie een ticket online koopt, of in de Gentse Stadswinkel, die krijgt automatisch een extra korting. Je betaalt dan maximaal 25 euro, i.p.v. 28 euro in het museum tijdens de tentoonstelling. Daarin is automatisch je audiogids inbegrepen.

Plan je een bezoek tijdens het weekend? Koop dan zeker vooraf al je tickets, want de weekenddagen zijn snel uitverkocht.

Kan ik tickets kopen aan de balie?

Je kan je tickets voor de tentoonstelling aankopen via de webshop of aan de balie van het MSK en in de Stadswinkel. Let echter op: vanaf 1 februari 2020 kost een standaardticket 28 euro aan de museumbalie. Koop je ticket dus best vooraf, of bestel het via de webshop.

Plan je een bezoek tijdens het weekend? Koop dan zeker vooraf al je tickets, want de weekenddagen zijn snel uitverkocht.

Hoe lang duurt een bezoek?

Het bezoek duurt gemiddeld 1,5 uur, maar je bent natuurlijk vrij om de kunst op je eigen tempo te ontdekken.
Een bezoek met gids duurt 1,5 uur.

Is er een audiogids?

De meertalige audiogids, op maat van kinderen of volwassen, is inbegrepen in je ticket. De audiogids voor volwassenen is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch en Japans. De audiogids voor kinderen is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Is er een catalogus bij de tentoonstelling?

Bij de tentoonstelling hoort een catalogus “Van Eyck. Een optische revolutie”. Deze kost 64,50 euro (Nederlandstalige uitgave) of 69,95 euro (Frans-, Engels- en Duitstalige uitgave) en belicht de wereld van Jan van Eyck in al haar facetten. De Franstalige versie zal pas op 20 april beschikbaar zijn, in de museumshop kan je nu al een exemplaar bestellen voor verzending aan huis.

Daarnaast is er de gids waarin het verhaal van de tentoonstelling wordt verteld. Dit is beschikbaar voor 15 euro (Nederlands-, Frans- en Engelstalige uitgaven).

Hoe laat begint mijn gegidste rondleiding?

Op het startuur van je tijdslot wacht de gids je op aan de groepenbalie in zaal II (de eerste museumzaal). De gids wacht na het einde van het tijdslot maximaal 30 minuten op de groep, maar deze tijd wordt afgehouden van de rondleiding.

Kan ik nog extra bezoekers toevoegen aan mijn bezoek met gids?

Een bezoek met museumgids kan maximaal voor 20 personen. Als je een gids boekte, dan kan je tot dit aantal nog bezoekers laten aansluiten. Let op: het aankopen van deze extra tickets is enkel mogelijk via de webshop en indien het bezoekmoment niet uitverkocht is.

Heb ik recht op reductie?

Reductietickets zijn beschikbaar Gentenaars, houders van een UITPAS regio Gent, Citycard, museumPASSmusées, Vrienden van het MSK, 6 tot 18-jarigen, 19 tot 25-jarigen en houders van een UITPAS kansentarief regio Gent.

Begeleiders van scholengroepen en van personen met een beperking, houders van een in 2020 geldige ICOM-kaart en kinderen jonger dan 6 jaar hebben recht op gratis toegang.

Als je een ticket kocht aan reductietarief, moet je hiertoe bij je bezoek het nodige bewijs kunnen voorleggen.

Er zijn geen reducties voor groepsbezoeken of voor senioren.

Mag ik met een Museumpas binnen?

Houders van een geldige Museumpas hebben recht op het reductietarief van 22 euro. Ze kunnen hun ticket kopen via de webshop of aan de museumbalie. We raden aan om vooraf te kopen, om zeker te zijn dat je op het gewenste tijdstip je bezoek kan starten.

Mogen Gentenaars op zondag gratis binnen?

Voor deze tentoonstelling is er geen gratis toegang voor Gentenaars. Als Gentenaar of als houder van een Uitpas Gent heb je wel recht op het reductietarief aan 22 euro. We raden aan om je tickets vooraf te kopen via de webshop, en zo de wachtrij aan de ticketbalie te vermijden.

Kan ik mijn ticket nog wijzigen?

Tickets zijn niet-inwisselbaar en worden niet terugbetaald. Tickets zijn ook enkel geldig voor het gekozen tijdsblok.

Ik ontving mijn ticket nog niet via e-mail

Bel voor alle praktische vragen rond je ticket naar +32 9 210 10 32 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be. Het callcenter helpt je zo snel mogelijk verder.

[/bok]

Hoe laat kom ik best naar het museum?

We raden aan om 30 minuten voor de start van je tijdblok naar het museum te komen. Zo vermijd je onnodige stress tijdens het aanschuiven of het bezoeken van de vestiaire.

Kan ik ‘Van Eyck’ met eigen gids bezoeken?

Om het comfort van de bezoekers niet te hinderen, zijn uitsluitend door het museum geaccrediteerde en gereserveerde gidsen toegelaten in de tentoonstelling. Check de webshop om te zien wanneer er nog gidsen beschikbaar zijn. Boekte je een museumgids? Dan verwelkomt deze je aan de groepenbalie.

Heb ik toegang tot de vaste collectie?

Je ticket geeft ook toegang tot de vaste museumzalen. Na je tentoonstellingsbezoek nodigen we je dan ook uit om ook onze permanente collectie te bezoeken. De tentoonstelling opnieuw binnengaan, is echter niet mogelijk.

Kan ik ‘Van Eyck’ bezoeken met de klas?

Elke dinsdag en donderdag reserveren we ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ tot 10.30 uur voor scholen. De audiogids, op maat van kinderen, is inbegrepen in het ticket. Je kan ook een gids boeken voor scholen. Binnenkort kan je op deze website ook een inspiratiebundel downloaden om in de klas mee aan de slag te gaan.

Kan ik ‘Van Eyck’ bezoeken met een kleuterklas?

Elke dinsdag en donderdag kan je tot 10.30 uur ook met kleuters de tentoonstelling bezoeken. Wil je graag een bezoek boeken met een kleuterschool? Bel dan +32 9 210 10 32 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be. Kleutergroepen en hun begeleider kunnen de tentoonstelling gratis bezoeken, en voor een gids op maat betaal je 80 euro.

Is ‘Van Eyck’ toegankelijk met een rolstoel?

‘Van Eyck’ is volledig toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. Bij aanvang van je bezoek kan een publieksbegeleider je de alternatieve/drempelvrije route tot aan het begin van de expo brengen.

Is ‘Van Eyck’ toegankelijk met kinderen?

Voor kinderen vanaf 6 jaar bieden we een audiogids aan in het Nederlands, Frans en Engels. Aan de balie kan je ook een gratis kinderboekje met zoekopdrachten ontvangen. Het historisch museumgebouw telt wel heel wat trappen, het is dus aan te raden om niet met een buggy naar de tentoonstelling te komen maar eerder te kiezen voor een draagzak. Bovendien verwachten we veel bezoekers.

Voor de veiligheid van de kunstwerken kan je geen grote tas meenemen in de tentoonstelling. We bieden zakjes aan waarin het hoogstnodige materiaal in kan meenemen.

Zijn tassen of huisdieren toegelaten?

Tassen, grote voorwerpen en paraplu’s moeten achtergelaten worden in de vestiaire vooraleer het museum binnen te gaan. Reistassen zijn niet toegelaten in het gebouw. We raden aan ook je jas achter te laten. Voor noodzakelijke kleine zaken kan je indien nodig een zakje in A4-formaat vragen aan de vestiaire.

Huisdieren zijn niet toegelaten, met uitzondering van assistentiehonden.

Mag ik foto’s nemen of filmen?

Op uitdrukkelijke vraag van de bruikleengevers kan het fotograferen van de tentoongestelde kunstwerken in Van Eyck. Een optische revolutie helaas niet worden toegestaan. Wij danken u voor uw begrip.

Persfotografie zonder flits is enkel toegelaten op vertoon van een perskaart aan het onthaal. Filmen voor persdoeleinden is enkel mogelijk op afspraak. Neem hiervoor contact op met soetkin.bruneel@stad.gent.

Is er Wifi in het gebouw?

In het museum is gratis wifi beschikbaar. Maak gebruik van het netwerk “MSK Visitors”, paswoord VanEyckIsHere.

Geeft mijn ticket me nog andere voordelen?

Met je ticket voor Van Eyck. Een optische revolutie krijg je een jaar lang korting in de Gentse musea. Reductie geldig van 01.01.2020 t.e.m. 31.12.2020 op vertoon van dit ticket in De wereld van Kina, Huis van Alijn, Industriemuseum, Museum Dr. Guislain, Sint-Baafsabdij, Sint-Pietersabdij, S.M.A.K. en STAM.