Tickets

FAQ

Vind je hieronder geen antwoord op jouw vraag? Bel dan voor alle praktische vragen rond je bezoek naar +32 9 210 10 75 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be.

Voor vragen rond partnerschap en bedrijfsevenementen kan je terecht op msk.corporate@stad.gent en telefonisch op +32 9 323 67 80 of +32 9 323 67 62.

Moet ik mijn ticket op voorhand kopen?

Wie op voorhand een ticket koopt, krijgt automatisch een extra korting. Je betaalt dan maximaal 25 euro, i.p.v. 28 euro in het museum tijdens de tentoonstelling. Daarin zit automatisch je audiogids. Bovendien kan je nu nog vrij kiezen uit de meest populaire bezoekmomenten, en met je ticket op zak hoef je tijdens je bezoek ook niet aan te schuiven aan de museumbalie. Vooraf beslissen heeft dus enkel voordelen!

Kan ik tickets kopen aan de balie?

Je kan je tickets voor de tentoonstelling aankopen via de webshop of aan de balie van het MSK en in de Stadswinkel. Let echter op: vanaf 1 februari 2020 kost een standaardticket 28 euro aan de museumbalie. Koop je ticket dus best vooraf, of bestel het via de webshop.

Hoe lang duurt een bezoek?

Het bezoek duurt gemiddeld 1,5 uur, maar je bent natuurlijk vrij om de kunst op je eigen tempo te ontdekken.
Een bezoek met gids duurt 1,5 uur.

Is er een audiogids?

De meertalige audiogids, op maat van kinderen of volwassen, is inbegrepen in je ticket. De audiogids voor volwassenen is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch en Japans. De audiogids voor kinderen is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Heb ik recht op reductie?

Reductietickets zijn beschikbaar Gentenaars, houders van een UITPAS regio Gent, Citycard, museumPASSmusées, Vrienden van het MSK, 6 tot 18-jarigen, 19 tot 25-jarigen en houders van een UITPAS kansentarief regio Gent.

Begeleiders van scholengroepen en van personen met een beperking, houders van een in 2020 geldige ICOM-kaart en kinderen jonger dan 6 jaar hebben recht op gratis toegang.

Als je een ticket kocht aan reductietarief, moet je hiertoe bij je bezoek het nodige bewijs kunnen voorleggen.

Kan ik mijn ticket nog wijzigen?

Tickets zijn niet-inwisselbaar en worden niet terugbetaald. Tickets zijn ook enkel geldig voor het gekozen tijdsblok.

Ik ontving mijn ticket nog niet via e-mail

Bel voor alle praktische vragen rond je ticket naar +32 9 210 10 75 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be. Het callcenter helpt je zo snel mogelijk verder.

[/bok]

Hoe laat kom ik best naar het museum?

We raden aan om 30 minuten voor de start van je tijdblok naar het museum te komen. Zo vermijd je onnodige stress tijdens het aanschuiven of het bezoeken van de vestiaire.

Kan ik ‘Van Eyck’ met eigen gids bezoeken?

Om het comfort van de bezoekers niet te hinderen, zijn uitsluitend door het museum geaccrediteerde en gereserveerde gidsen toegelaten in de tentoonstelling. Check de webshop om te zien wanneer er nog gidsen beschikbaar zijn. Boekte je een museumgids? Dan verwelkomt deze je aan de groepenbalie.

Heb ik toegang tot de vaste collectie?

Je ticket geeft ook toegang tot de vaste museumzalen. Na je tentoonstellingsbezoek nodigen we je dan ook uit om ook onze permanente collectie te bezoeken. De tentoonstelling opnieuw binnengaan, is echter niet mogelijk.

Kan ik ‘Van Eyck’ bezoeken met de klas?

Elke dinsdag en donderdag reserveren we ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ tot 10.30 uur voor scholen. De audiogids, op maat van kinderen, is inbegrepen in het ticket. Je kan ook een gids boeken voor scholen. Binnenkort kan je op deze website ook een inspiratiebundel downloaden om in de klas mee aan de slag te gaan.

Kan ik ‘Van Eyck’ bezoeken met een kleuterklas?

Elke dinsdag en donderdag kan je tot 10.30 uur ook met kleuters de tentoonstelling bezoeken. Wil je graag een bezoek boeken met een kleuterschool? Bel dan +32 9 210 10 75 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be. Kleutergroepen en hun begeleider kunnen de tentoonstelling gratis bezoeken, en voor een gids op maat betaal je 80 euro.

Is ‘Van Eyck’ toegankelijk met een rolstoel?

‘Van Eyck’ is volledig toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. Bij aanvang van je bezoek kan een publieksbegeleider je de alternatieve/drempelvrije route tot aan het begin van de expo brengen.

Is ‘Van Eyck’ toegankelijk met kinderen?

Voor kinderen vanaf 6 jaar bieden we een audiogids aan in het Nederlands, Frans en Engels. Aan de balie kan je ook een gratis kinderboekje met zoekopdrachten ontvangen. Het historisch museumgebouw telt wel heel wat trappen, het is dus aan te raden om niet met een buggy naar de tentoonstelling te komen maar eerder te kiezen voor een draagzak. Bovendien verwachten we veel bezoekers.

Voor de veiligheid van de kunstwerken kan je geen grote tas meenemen in de tentoonstelling. We bieden zakjes aan waarin het hoogstnodige materiaal in kan meenemen.

Zijn tassen toegelaten?

Tassen, grote voorwerpen en paraplu’s moeten achtergelaten worden in de vestiaire of in een kluisje vooraleer het museum binnen te gaan. Reistassen zijn niet toegelaten. We raden aan ook je jas achter te laten. Huisdieren zijn niet toegelaten, met uitzondering van assistentiehonden.

Mag ik foto’s nemen?

Fotografie is toegelaten in de tentoonstelling, behalve waar anders aangegeven.

Geeft mijn ticket me nog andere voordelen?

Met je ticket voor Van Eyck. Een optische revolutie krijg je een jaar lang korting in de Gentse musea. Reductie geldig van 01.01.2020 t.e.m. 31.12.2020 op vertoon van dit ticket in De wereld van Kina, Huis van Alijn, Industriemuseum, Museum Dr. Guislain, Sint-Baafsabdij, Sint-Pietersabdij, S.M.A.K. en STAM.