Menu
Tickets

Internationale krachttoer

Om Jan van Eycks revolutie tastbaar te maken, brengt het MSK zijn kunst samen met atelierwerk, kopieën van verdwenen werken, en meer dan 100 schilderijen, miniaturen, sculpturen en tekeningen door zijn grootste volgelingen en tijdgenoten. Om ze op hun best te tonen, verspreidt het museum deze over maar liefst 13 zalen. Nooit eerder kwam je dichterbij de meester, zijn genie, en zijn erfenis.

Meer dan 100 internationale bruiklenen

Klinkende namen als de Vaticaanse Musea, het Museo Nacional del Prado in Madrid, de Gemäldegalerie in Berlijn, de Galleria Doria Pamphilj in Rome, de National Gallery in Washington en het J. Paul Getty Museum in Los Angeles behoren tot de vele collecties die aan de tentoonstelling meewerken. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vele topwerken reizen voor het eerst naar België of worden er voor het eerst samen getoond. Reeksen zoals de 12 apostelen uit Van Eycks atelier zijn nooit eerder integraal te zien geweest buiten Wenen. De beelden van het Rimini Altaar uit Frankfurt, hoogtepunten van de albastkunst, staan voor het eerst naast Van Eycks geschilderde tegenhangers.

Andere absolute hoogtepunten zijn de meesters van de vroege Italiaanse renaissance, zoals Fra Angelico of Benozzo Gozzoli, die zelden naast hun Vlaamse tegenhanger te zien zijn. En ten slotte zijn er ook de kunstenaars die zich vanaf de zestiende eeuw door Van Eyck lieten inspireren.