Tickets

Internationale krachttoer

Om Jan van Eycks revolutie tastbaar te maken, confronteert het MSK zijn kunst met atelierwerk, met kopieën van verdwenen werken, en met meer dan 100 schilderijen, miniaturen, sculpturen en tekeningen door zijn grootste volgelingen en tijdgenoten. Om ze optimaal te kunnen tonen, verspreidt het museum deze over maar liefst 13 zalen. Nooit eerder kwam je dichterbij de meester, zijn genie, en zijn erfenis.

Meer dan 100 internationale bruiklenen

Klinkende namen als de Vaticaanse Musea, het Museo Nacional del Prado in Madrid, de Gemäldegalerie in Berlijn, de National Gallery in Washington en het J. Paul Getty Museum in Los Angeles behoren tot de vele collecties die aan de tentoonstelling meewerken. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vele topwerken komen voor het eerst naar België of worden er voor het eerst samen getoond. Reeksen zoals de 12 apostelen uit Van Eycks atelier, nooit eerder integraal te zien buiten Wenen. Beelden van het Rimini Altaar uit Frankfurt: hoogtepunten van de albastkunst die voor het eerst naast Van Eycks geschilderde tegenhangers staan.

Andere absolute hoogtepunten zijn de meesters van de vroege Italiaanse renaissance, zoals Fra Angelico of Benozzo Gonzoli, die zelden naast hun Vlaamse tegenhanger te zien zijn. En ten slotte zijn er ook de kunstenaars die zich vanaf de zestiende eeuw door Van Eyck lieten inspireren.