Menu
Tickets

Praktisch

Data en openingsuren

‘Van Eyck. Een optische revolutie’ loopt van 1 februari tot 30 april 2020 in het Museum voor Schone Kunsten Gent. Op maandag, vrijdag en zaterdag is de tentoonstelling open tot 23 uur.

Maandag 9:30 – 23:00
Dinsdag 9:30 – 19:00
Woensdag 9:30 – 18:00
Donderdag 9:30 – 19:00
Vrijdag 9:30 – 23:00
Zaterdag 9:30 – 23:00
Zondag 9:30 – 19:00

Adres en bereikbaarheid

Museum voor Schone Kunsten Gent
F. Scribedreef 1
9000 Gent

Alle informatie omtrent de bereikbaarheid van het museum vind je hier.

Tickets

Een standaardticket kost 25 euro online en 28 euro aan de balie tijdens de tentoonstelling. Tijdens de tentoonstelling werken we met tijdssloten. Je koopt je ticket voor een bezoek op een vast tijdstip. Hoe lang je in de tentoonstelling blijft, kies je natuurlijk zelf.
Gekochte tickets zijn niet omruilbaar of terugbetaalbaar.

Wil je de tentoonstelling tijdens het weekend bezoeken? Koop je ticket dan best vooraf, want de weekenddagen kunnen snel volzet raken.

Klik verder voor het volledige overzicht van formules om de tentoonstelling te bezoeken .

Reductietarieven

Tickets aan reductietarief zijn beschikbaar voor

 • Gentenaars.
 • houders van een UITPAS regio Gent, Citycard of museumPASSmusées.
 • Vrienden van het MSK.
 • 6 tot 18-jarigen.
 • 19 tot 25-jarigen.
 • houders van een UITPAS kansentarief regio Gent.

Wie een ticket aan reductie koopt, moet hiertoe bij het bezoek het nodige bewijs kunnen voorleggen.

Gratis toegang voor

 • begeleiders van scholengroepen en van personen met een beperking.
 • houders van een in 2020 geldige ICOM-kaart.
 • kinderen jonger dan 6 jaar.

Zij hoeven op voorhand geen ticket te kopen. Gentenaars bezoeken de Van Eyck-tentoonstelling niet gratis op zondagvoormiddag.

Toeristische organisaties en tour operators hebben recht op 10% reductie. Om erkend te worden als toeristische partner neem je contact op met Peggy Hobbels op peggy.hobbels@stad.gent.

Een leuk extraatje

Je ticket geeft gedurende 2020 reductie voor een bezoek aan negen Gentse musea: Design Museum Gent, De wereld van Kina, Huis van Alijn, Industriemuseum, Museum dr. Guislain, Sint-Baafsabdij, Sint-Pietersabdij, S.M.A.K. en STAM.

Contact

Bel voor alle praktische vragen rond je bezoek naar +32 (0)9 210 10 32 (bereikbaar van maandag tot en met zaterdag, tussen 10 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be.

Voor vragen rond partnerschap en bedrijfsevenementen kan je terecht op msk.corporate@stad.gent en telefonisch op +32 (0)9 323 67 80 of +32 (0)9 323 67 62.

Lees hier onze huisregels

Voor iedere bezoeker willen we het bezoek zo prettig mogelijk laten verlopen. Maar we zijn ook zuinig op onze unieke collectie. Daarom gelden er enkele huisregels.

Vestiaire
Tassen groter dan 25x30x15cm, grote voorwerpen en paraplu’s moeten achtergelaten worden in de vestiaire vooraleer het museum binnen te gaan. Jassen moeten achtergelaten worden in de vestiaire, we raden aan om de portefeuille bij zich te houden. Voor kleine noodzakelijke stukken kan aan de vestiaire een draagtasje op A4-formaat gevraagd worden.

Voor grote voorwerpen zoals kinderwagens en vouwfietsen is helaas geen ruimte in onze garderobe. Reistassen zijn niet toegelaten in het gebouw. Bij het aantreffen van verboden goederen en voorwerpen zal de politie ingelicht worden.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegelaten, met uitzondering van assistentiehonden. Zie ook onze pagina rond toegankelijkheid.

Kinderwagens, buggies, rolstoelen en rollators
Kinderwagens en buggies zijn toegestaan in het museum, evenals rollators, rolstoelen, wandelstokken met zachte punt en andere hulpmiddelen voor mindervaliden. We verwachten echter dat het druk kan worden, en raden daarom aan om de kinderwagen of buggy thuis te laten en te opteren voor een draagzak.

Fotograferen en filmen
Op uitdrukkelijke vraag van de bruikleengevers kan het fotograferen van de tentoongestelde kunstwerken in Van Eyck. Een optische revolutie helaas niet worden toegestaan. Wij danken u voor uw begrip.

Pers
Journalisten hebben recht op gratis toegang op vertoon van een geldige perskaart. Persfotografie zonder flits is toegestaan op vertoon van een geldige perskaart. Meld je hiervoor aan bij de ticketbalie.
Filmen is enkel toegestaan voor de pers, op afspraak. Neem hiervoor contact op met soetkin.bruneel@stad.gent.

Eten en drinken
Je bent tijdens je museumbezoek van harte welkom in ons museumcafé Mub’Art. Eten en drinken kan enkel daar. Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen op zaal of in de tentoonstellingsruimtes.

Verboden te roken
In het museum mag niet gerookt worden.

Cameratoezicht en metaaldetectie
In het museum is cameratoezicht. Om veiligheidsredenen kan metaaldetectie mogelijk zijn bij het binnengaan van het museum. Pacemakers, valse heupen e.d. kunnen een metaaldetector activeren. Laat dit vooraf weten aan de veiligheidsmedewerker die de controle uitvoert.

Gratis wifi
In het museum is gratis wifi beschikbaar. Maak gebruik van het netwerk “MSK Visitors”, paswoord VanEyckIsHere.

Overige huisregels
Het is niet toegestaan de kunstvoorwerpen of de wandvitrines aan te raken. Rennen en schreeuwen is niet toegestaan.

Veiligheidsinstructies

 • Tassen groter dan 25x30x15cm worden niet toegelaten.
 • Jassen, tassen, koffers zijn niet toegelaten op zaal.
 • Dieren zijn niet toegelaten, enkel assistentiehonden.
 • Fotograferen en filmen is niet toegelaten.
 • Eten en drinken is niet toegelaten in de museumzalen.