Tickets

Schoolbezoek

Inspiratiebundel voor leerkrachten

Breng samen met je leerlingen de wereld van Jan van Eyck in de klas! De inspiratiebundel voor leerkrachten helpt je op weg met informatie, weetjes en opdrachten voor kleuter-, lager en middelbaar onderwijs. De opdrachten prikkelen de leerlingen om kennis te maken met de laatmiddeleeuws wereld van de schilder.

Gebruik de bundel om in de klas rond het thema te werken, om een tentoonstellingsbezoek voor te bereiden, of om na het bezoek nog een afsluitend project op poten te zetten. Je kiest zelf hoe je het aanpakt: naargelang je manier van lesgeven integreer je alle opdrachten of kies je er een aantal uit.

Download hier de inspiratiebundel


Schoolbezoek zonder gids

Elke dinsdag en donderdag reserveren we ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ tot 10.30 uur voor scholen. De audiogids, op maat van kinderen, is inbegrepen in het ticket. Voor- of nadien kan je in de klas ook aan de slag gaan met de inspiratiebundel voor leerkrachten.

Lees meer

Een gemiddeld bezoek aan de tentoonstelling duurt 1,5 uur. Dit aanbod is geldig voor elke erkende onderwijsinstelling, van kleuters tot volwassenen. Begeleiders krijgen gratis toegang en hoeven geen ticket aan te kopen. Lukt het niet om op dinsdag of donderdag langs te komen? Dan kan je natuurlijk altijd op een andere dag een bezoek plannen. Hou er dan wel rekening mee dat je groep tussen de reguliere museumbezoekers zal bewegen.

De inspiratiebundel voor lager en middelbaar onderwijs, die je binnenkort kan downloaden op deze site, maakt de leerkracht wegwijs in de thema’s van de tentoonstelling. De bundel biedt verschillende handvaten en praktische oefeningen om deze thema’s aan bod te laten komen in de klas, en dit voor verschillende leeftijden en lesvormen. Bovendien is een bezoek aan de tentoonstelling niet noodzakelijk om met de inspratiebundel aan de slag te gaan.

Wil je graag een bezoek boeken met een kleuterschool? Bel dan +32 9 210 10 75 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be. Kleutergroepen en hun begeleider kunnen de tentoonstelling gratis bezoeken.

koop je ticket


Schoolbezoek met gids

Elke weekdag om 9.30 uur, en elke dinsdag- en donderdagvoormiddag van 9.00 tot 10.30 uur, kunnen scholen de tentoonstelling bezoeken met een museumgids. Per groep van 22 wordt één gids gereserveerd. De prijs voor de gids bedraagt op deze voormiddagen 80 euro.

Lees meer

Een bezoek met gids duurt ongeveer 1,5 uur voor hoger onderwijs, en 1 uur voor kleuter-, lager en middelbaar onderwijs. Begeleiders van scholengroepen krijgen gratis toegang en hoeven geen ticket te kopen. Lukt het niet om op dinsdag of donderdag langs te komen? Dan kan je natuurlijk altijd op een andere dag een bezoek plannen, met gids aan 100 euro.

Wil je graag een bezoek boeken met een kleuterschool? Bel dan +32 9 210 10 75 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8 en 18 uur) of stuur een mail naar info@vaneyckexpo.be. Kleutergroepen en hun begeleider kunnen de tentoonstelling gratis bezoeken. Voor de gids betaal je 80 euro.

koop je ticket