Menu
virtual tour

OMG! Van Eyck was here

In 2020 huldigen Gent en Vlaanderen hun grote Vlaamse Meester, met een stadsbreed themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’, een nieuw bezoekerscentrum voor het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck, en een groot toeristisch themaprogramma rond Jan van Eyck.

Themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’

De stad laat met het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ zien dat Van Eyck na zes eeuwen nog steeds zijn stempel op de stad drukt. Zo blijft Van Eyck generatie na generatie nieuwe meesters inspireren. Ook zij zullen in 2020 met grote trots in de kijker worden gezet. Beeldende kunsten, theater, dans, maar ook design, mode, gastronomie, muziek en zelfs shoppen zullen een jaar lang baden in de sfeer van Van Eyck en zijn virtuoze meesterwerk. Kom naar Gent en laat je zintuigen prikkelen. OMG! Van Eyck was here. And will be here to stay. Will you?

Een nieuw bezoekerscentrum

Later in 2020 opent in de Sint-Baafskathedraal bovendien een nieuw bezoekerscentrum. Daar zullen ze gebruikmaken van een combinatie van originele kunstschatten en moderne presentatietechnieken om het verhaal achter het veelluik van de gebroeders Van Eyck te vertellen. Daarnaast zullen ze ook de vele boodschappen die in het Lam Gods verhuld zijn toelichten.

Het Vlaamse Meesters-programma

Toerisme Vlaanderen ondersteunt zowel de tentoonstelling als het nieuw bezoekerscentrum in de Sint-Baafskathedraal als hefboomproject binnen het programma Vlaamse Meesters. Met dit programma rond Rubens, Bruegel en Van Eyck, willen Toerisme Vlaanderen en zijn partners 3 miljoen culturele meerwaardezoekers van over heel de wereld naar Vlaanderen brengen.