Menu
Tickets

Toegankelijkheid

Om iedereen de kans te geven om vlakbij Van Eyck te komen, vind je hier allerlei informatie over de toegankelijkheid van de tentoonstelling. Zoek je vooral informatie rond bereikbaarheid en openingsuren? Check dan de pagina met praktische informatie.


Personen met een fysieke beperking

Parkeren
Je vindt voorbehouden parkeerplaatsen tegenover het S.M.A.K., aan de voorzijde van het MSK.

Toegang tot het gebouw
Het museumgebouw is toegankelijk met een rolstoel, via de zij-ingang rechts van de monumentale trap. Je belt aan om de glazen deur automatisch te openen. Let op: deze ingang werkt als een sas. Eens je binnen bent en de deur opnieuw gesloten is, duw je op de knop rechts om de volgende glazen deur automatisch te openen. Links vind je de lift naar het onthaal, rechts vind je de afzonderlijke vestiaire en het toilet voor bezoekers met een rolwagen.

Rolstoelen en rustpunten
Je kan in het museum enkele rolstoelen ontlenen voor tijdens het bezoek, reservatie op voorhand is aangeraden via nora.dewit@stad.gent.
In de eerste tentoonstellingszaal kan je een klapstoeltje meenemen, zodat je af en toe kan uitrusten tijdens je bezoek.

Toegang tot de tentoonstelling
Zodra je via de inkomhal de eerste ticketscan gepasseerd bent, kom je in het Forum. Hier start de alternatieve/drempelvrije route tot aan het begin van de expo. Volg zelfstandig de bewegwijzering of laat je indien gewenst begeleiden door één van de publieksassistenten. Dit kan je melden aan de museumbalie.  De tentoonstelling zelf is volledig drempelvrij.


Personen met een auditieve beperking

Slechthorenden
Via de mobiele ringleiding (opgelet: werkt enkel met hoorapparaten met t-functie) kan je de audiogids of de gids beluisteren op je hoorapparaat. Deze mobiele ringleiding is te verkrijgen bij het binnengaan van de tentoonstelling.

Doven
De audioteksten worden digitaal aangeboden. Vraag de uitgeschreven teksten aan via nora.dewit@stad.gent.

Via de Erfgoedapp kan je een tour in Vlaamse Gebarentaal downloaden op je smartphone. Vraag de brochure bij de start van je bezoek in de eerste tentoonstellingszaal of download hier de brochure.


Personen met een visuele beperking

Zaalteksten
De zaalteksten en de aangepaste audioteksten worden digitaal aangeboden. Vraag de uitgeschreven teksten aan via nora.dewit@stad.gent.
Daarnaast kan je voor een optimale beleving de museumgids met tactiele tekeningen uitlenen aan de infobalie in de eerste tentoonstellingszaal. Reservatie op voorhand is niet nodig.

Assistentiehonden
Hoewel assistentiehonden toegelaten zijn, raden we door de verwachte drukte en grote hoeveelheid bezoekers evenwel aan om zonder hond de tentoonstelling te bezoeken. Helaas kunnen we geen wachtruimte voor de hond voorzien.

Beeldenfluisteraars
Indien gewenst kan je ook een beeldenfluisteraar aanvragen. Deze persoon kan je begeleiden bij je tentoonstellingsbezoek en de nodige descriptieve uitleg geven bij de kunstwerken. Reserveren kan via nora.dewit@stad.gent.


Personen met autisme

Download het autismevriendelijke stappenplan om je bezoek aan de tentoonstelling zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden. Deze verduidelijkt hoe je het museum bereikt en hoe het museum en de tentoonstelling eruit zien, waar je kan op letten en wat je te wachten staat. Er is ook een sensorische kaart ter beschikking en een overzicht van enkele afspraken. (ism. Toerisme voor Autisme).


Bezoek met kinderen

Buggy’s
Het historisch museumgebouw telt heel wat trappen, en we verwachten ook heel wat museumbezoekers. Daarom raden we aan om niet met een buggy naar de tentoonstelling te komen maar eerder te kiezen voor een draagzak.

Tassen, voeding en verzorging
Voor de veiligheid van de kunstwerken kan je geen grote tassen meenemen in de tentoonstelling. We bieden zakjes aan waarin het hoogstnodige materiaal in kan meenemen. Eten en drinken is mogelijk in het museumrestaurant Mub’Art, waar je ook een apart kindermenu vindt. In het toilet bevindt zich een verzorgingstafel.

Aanbod voor kinderen
Kinderen ontdekken de tentoonstelling via de gratis audiogids, het zoekboekje en de workshopruimte. Check het volledige aanbod op de pagina voor kinderen en families.