Menu
virtual tour

Van Eyck bij je thuis

Nu de tentoonstelling helaas gesloten is omwille van de maatregelen tegen COVID-19, willen we de Van Eyck-ervaring toch een beetje bij de kunstliefhebbers thuis brengen.

360° virtuele tour

Toerisme Vlaanderen en het MSK sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden samen met het Belgische virtual reality bedrijf Poppr een volledige online 360° virtuele tour door de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit.

Wandel van bij je thuis rechtstreeks de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit binnen! Ontdek al scrollend door de 360° beelden 13 museumzalen met ruim 120 meesterwerken. De audiogids voor volwassen of voor kinderen is je persoonlijke gids door de tentoonstelling.

Ga naar de 360° virtuele tour

Video-tour

Toerisme Vlaanderen filmde voor de reeks “The Stay At Home Museum” een geleid bezoek in de tentoonstelling met Till-Holger Borchert, Directeur Musea Brugge en één van de curatoren van “Van Eyck. Een optische revolutie”. Hij staat stil bij enkele werken door de Vlaamse Meester die nu uitzonderlijk op één plaats verzameld zijn.

Beluister de audiogids

Bij het tentoonstellingsbezoek hoort ook een uitgebreide audiogids. Deze vertelt het verhaal van Jan van Eyck en zijn tijd, en staat stil bij een hele reeks kunstwerken uit de tentoonstelling.

Beluister hier integraal alle fragmenten van de audiogids. Elke halte is ook volledig tekstueel uitgeschreven. En bekijk hier de audiotour in Vlaamse Gebarentaal.

Creatieve doe-opdrachten

Kriebelt het om thuis zelf creatief aan de slag te gaan ? Dat kan met deze leuke doe-opdrachten, voor jong en oud! Download hier alle opdrachten. En ontdek ook hoe je zelf verf maakt en ga aan de slag met onze kleurplaat!

Stuur ons jouw mooiste creaties via msk.educatie@stad.gent of deel ze via Facebook en/of Instagram met #mskgent en @mskgent.

Enkele indrukken